Op het technasium zit je zelf achter het stuur. Je neemt de plek in van bijvoorbeeld een bouwkundige, mijnbouwspecialist, architect, radioloog of biomedisch ingenieur en je werkt aan opdrachten rechtstreeks vanuit hun praktijk. Ben je nieuwsgierig en vind je exacte vakken interessant? Het technasium is een mooie voorbereiding op een bèta- of technische vervolgstudie.
 

In leerjaar 2 en 3 werk je in het vak Onderzoeken en Ontwerpen (O&O) aan een aantal projecten. Je werkt in een klein team samen aan een project. Je ontwerpt en bouwt bijvoorbeeld een praktisch hulpmiddel voor iemand die in een rolstoel zit. Of je ontwerpt en bouwt op schaal een nieuwe woonwijk of een energiezuinig huis of windmolenpark. Ook doe je samen onderzoek, bijvoorbeeld naar de waterkwaliteit in het duingebied of naar het beperken van geluidshinder bij een woonwijk.
 

Wat leer je bij o&o?

Onder andere: vaardigheden die je nodig hebt op het HBO en WO en de rest van je carriere:
 
- Kennisgerichtheid
- Plannen en organiseren
- Procesgerichtheid en Flexibiliteit
- Inventiviteit
- Product- Klantgerichtheid
- Motiveren en Leiderschap
- Individueel werken en Reflectie
 
Samenwerken, dat is ook iets dat je op het technasium leert. Brainstormen, nieuwe oplossingen bedenken, vormgeven, uitvinden, ontwerpen. Als je later aan het werk gaat is het heel belangrijk dat je goed kunt samenwerken.
 

Als je in de vierde door wilt gaan met O&O en dus technasium, dan kan dat als je kiest voor een zogenaamd natuur-profiel. Het is van belang dat vakken zoals natuurkunde, scheikunde, biologie en wiskunde jou goed liggen.

 

 

Schoolgids

Bekijk onze schoolgids hier en blader er digitaal doorheen. Heeft u vragen? Neem gerust contact op.

 

Jaaragenda

Bekijk hier de complete jaaragenda.

 

Ga naar boven