Als je naar de wereld om je heen kijkt, is er veel moois te ontdekken. Kunstenaars, vormgevers en creatievelingen maken je wereld mooier.
 

In de talentstroom kunst hou je je bezig met op welke manier jij kunt bijdragen aan het mooier maken van je eigen omgeving. Dat doe je door vooral veel te maken en te kijken. Het maakt niet uit of je al kunt tekenen of schilderen, het gaat er om of je je creatieve kant vier uur per week de kans geeft zich te ontwikkelen. Alles bij kunst kun je leren. Talent ontdekken is namelijk niet nodig als je iets al kunt.

 

Daarom staat de kunst-talentstroom in het tweede en derde jaar in het teken van veel doen en maken. Het tweede jaar zul je kennismaken met materiaal, kunstenaars, technieken en verschillende kunstwerken. In vier thema’s verdeeld in vier blokken van zeven lessen ga je veel experimenteren door vooral dingen te maken en te doen. Dat gebeurt met behulp van je docent, het kijken naar kunst en tips en trucs van gasten in de klas. Om kunst te zien gaan we natuurlijk naar buiten. Amsterdam is een grote schatkist en daar gaan we gebruik van maken. In elk blok proberen we een excursie te organiseren.
 

Voor het tweede jaar staan de volgende thema’s op het programma: de stad, de kunstenaar, reizen en natuur. Voor het derde jaar ligt het programma nog niet vast, omdat we graag gebruik willen maken van jullie ideeën die je zelf aandraagt in het tweede jaar.
 

Als het goed is hebben jullie na een jaar een eigen portfolio of kunstmap verzameld, waarin al je experimenten (met bijvoorbeeld materiaal of technieken), ontwerpen, foto’s, verzamelingen en uitgewerkte opdrachten in komen. Die map laat je dan zeer waarschijnlijk zien dat je aardig bezig bent je talenten te ontdekken. En die ontdekkingstocht zetten we dan voort in het derde jaar en misschien zelfs tot en met het examenjaar.

Bekijk dit filmpje over Kunst, voorlichting derde klassen

Namens de sectie kunst: Wilma van Wijnen

 

Schoolgids

Bekijk onze schoolgids hier en blader er digitaal doorheen. Heeft u vragen? Neem gerust contact op.

 

Jaaragenda

Bekijk hier de complete jaaragenda.

 

Ga naar boven